Een brug te laag
Aan de Veerweg - de weg van Oeffelt naar Gennep - ligt een historisch viaduct. Aangelegd nadat de NBDS (Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorwegmaatschappij) de spoorbrug over de Maas moest verhogen. Tijdens de hoogtijdagen van de industriële revolutie werden trekschuiten buitenspel gezet en kwamen stoom- en dieselschepen sterk in opmars. Helaas bleek de brug over de Maas te laag voor deze hogere schepen. De brug werd daarom in 1931 met 2,5 meter verhoogd.
De verhoging van de brug had ook gevolgen voor het spoor: er werd een lang talud aangelegd zodat de stoomtreinen zonder moeite het hoogteverschil konden overbruggen. De gestage klim zorgde ervoor dat iedere trein nu de brug over de Maas kon bereiken. In het talud werd vervolgens het viaduct aangelegd, zodat boeren en burgers een veilige doorgang hadden.
Duits Lijntje
De Maasbrug wordt nu enkel nog gebruikt door autoverkeer. In 1973 werd het spoor dat over de brug liep verwijderd omdat er een gevaar voor instorting bestond. Dit betekende het einde van het Duits lijntje, dat ooit werd gebouwd als onderdeel van de treinverbinding tussen Londen, Berlijn en Sint-Petersburg.
De (ogenschijnlijk) veel te brede pijlers van de Maasbrug, het talud en het viaduct herinneren nog aan dit legendarische spoor.